Activiteiten

Nieuw: “Bij Betsie” Voorstraat 6a in Willemstad.

Elke dinsdagmiddag 13.30-15.30 uur tekenles met Cindy Kivit. Voor iedereen die plezier heeft in tekenen, geen ervaring vereist. Maar ook voor de meer gevorderden zijn deze lessen een fijne aanvulling. Plezier staat voorop. Graag vooraf aanmelden.

Kleiworkshop: Woensdag 9 en woensdag 23 mei van 9.30 – 12.00 uur met Thea Noteboom.  Tijdens twee ochtenden maak je een Organische Vorm van klei. Iedereen kan deelnemen, ook als je nog nooit met klei gewerkt hebt.

Wandelcoaching  16 mei  9.00 – 12.30 uur  (graag vooraf aanmelden)

Wandelen met de Bachbloesems
Hou je van wandelen en vindt je het leuk om dieper in je eigen leven te duiken? Dan hebben wij, Betsie en Ingrid Beijen, een leuke workshop. Door onze krachten te bundelen hebben we een echte uitdaging samen gesteld. Tijdens een wandeling, ong. 5 km, gaan jullie met de Bachbloesems aan de slag. Welke emoties komen er naar boven, zitten er blokkades die verwerkt  mogen worden of zijn er denkwijzen die je mag veranderen? Aan al dit soort dingen kan tijdens het wandelen gewerkt worden. Door middel van een creatief eindwerk kan je het veranderingsproces vasthouden en op eigen kracht verder uitwerken.

Donderdag 24 mei 19.30 uur:  Sieraden maken met Claire Hoogers. Tijdens deze workshop ben je gezellig een avondje weg en maak je een ketting of armband. Er is keuze uit diverse materialen zodat het jouw persoonlijke en unieke sieraad wordt.

Zhi Neng Qi Gong

Zhi Neng Qigong is een bewegingsleer voor jong en oud die lichaam en geest versterkt. De oefeningen zijn een vorm van langzame bewegingen die door de eenvoud voor iedereen te doen zijn. Ze zijn effectief en eenvoudig geschikt om gezond te worden en te blijven met een verrassend snel resultaat.

De oefeningen maken je ontspannen en krachtig.Doordat deze oefeningen in een langzaam tempo worden gedaan, geeft het al heel snel rust. Ook rust in je hoofd, waarbij het dus heel goed past in deze drukke, stressvolle en prestatiegerichte tijd. Er zit totaal geen prestatiedruk achter, het gaat er niet om de bewegingen perfect uit te voeren.Het is een momentje voor jezelf, waarin je bij regelmatige oefening al heel snel voelt wat het met je kan doen!

Deze Zhi Neng Qigong oefeningen doen we op rustige muziek, we starten met losmaak-oefeningen voor de nek, schouders en rug. Vervolgens gaan we over in rustige, vloeiende bewegingen die jouw energie weer beter laat stromen. We sluiten af met een korte geleidemeditatie.

Je hebt hier geen speciale kleding voor nodig, alleen makkelijke zittende kleding helpt je wel de bewegingen goed te kunnen maken.

Reactie van een cursiste van “het eerste uur”:

Jij brengt op de jouw ongedwongen manier, een heel fijn rustmoment in de week.Een moment van saamhorigheid, van even stilstaan bij een andere gedachtegang over het leven.Samen even een luisterend oor hebben voor elkaar na je lichaam op een goede, intense manier in beweging gebracht te hebben.  Bewegingen goed voor lijf en leden, zoals men zo vaak zegt, met tegelijkertijd een relaxte geest.Wat kan een mens zich nog meer wensen!”

Qigong workshops: nieuwe data binnenkort bekend!

Deze dag maak je kennis met de kracht van Zhi Neng Qigong. Je kunt de helende werking van deze bewegingsleer direct zelf ervaren. Daarnaast krijg je inzicht in de achtergronden van Zhi Neng Qigong. Je krijgt voldoende instructies om zelf thuis te oefenen en te ontdekken wat Zhi Neng Qigong kan betekenen voor je energie, je balans en je gezondheid. Zhi Neng Qigong geeft je de regie over je leven. Je leert hoe lichaam en geest op een natuurlijke manier kunnen samenwerken en je werkelijk vanuit je hart kunt leven.

Hoe zou het zijn als je je volledig vrij voelt onder alle omstandigheden? Als je hoofd en hart samenwerken als één geheel? En je kan voelen dat je leven ‘klopt’ en zich natuurlijk en soepel ontvouwt?
Zhi Neng Qigong is een Chinese bewegingsleer die over de hele wereld beoefend wordt. De eenvoudige oefeningen stimuleren je levensenergie en maken dat je ontspannen en krachtig in het middelpunt van je eigen leven staat. Dan valt alles op z’n plaats en kun je de regie nemen over je eigen energie op alle levensgebieden; fysiek, emotioneel, mentaal, sociaal en spiritueel.
Waar is Zhi Neng Qigong goed voor?
Zhi Neng Qigong vergroot je kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en concentratie. Het brengt je energie in balans en versterkt je immuunsysteem. Maar Zhi Neng Qigong doet meer. Het leert je evenwichtiger met je emoties om te gaan, geeft zelfinzicht en brengt harmonie in je relaties. Het helpt niet alleen lichamelijke problemen op te lossen en en te voorkomen maar het brengt je ook verdieping en persoonlijke ontwikkeling.

Locatie:
“Bij Betsie” Voorstraat 6a Willemstad
Aantal deelnemers max. 8
Bijdrage € 65 (incl.koffie/thee/heerlijke lunch/ handout)

Voor meer info of aanmelding: info@betchibalance.nl

Wekelijkse lessen

Nieuw in Willemstad: “Bij Betsie” Voorstraat 6 

Maandagavond 19.30- 20.30

Zondagochtend 09.00-10.00  ( Bij goed weer, buiten aan het havenhoofd. Grasveld achter militair ereveld).

Etten-Leur voor 55+  elke maandagochtend om 10.30  Pluspunt, Valpoort 112.

Zevenbergen  elke maandagmiddag om 13.30 uur aan de Neerhofstraat 10 in Zevenbergen.

Fijnaart:

Elke vrijdag om 10.15 uur bij JeVitaal, Voorstraat 10

elke dinsdagmorgen 10.00 uur voor 55+ bij JeVitaal, Voorstraat 10 

 

Overige activiteiten:

 

 Workshop De Wet van Aantrekking   ( Thema avonden Bij Betsie, Voorstraat 6 Willemstad)

Enkele jaren geleden kwam ik via een kennis in contact met de films en boeken van Esther en Jerry Hicks. En ben hierdoor enorm geinspireerd geraakt en heb nu meerdere keren in mijn leven meegemaakt dat de Wet van Aantrekking ook echt werkt!

Het komt hierop neer dat hoe beter je de kracht van deze wet gaat leren begrijpen, hoe interessanter je het gaat vinden om bewust je gedachten te sturen. Je krijgt immers waar je aan denkt of je nu wilt of niet. Datgene waar je aan denkt, is datgene wat je uitnodigt in je ervaring.Heel vaak (onbewust) geven we aandacht aan datgene wat we juist NIET willen. Deze wet zegt: kijk naar datgene wat je juist WEL wilt ervaren. Je gedachten hebben magneetkracht, dus alles waar je aandacht aan geeft komt in een magnetische supertrechter naar je toe, omdat de trilling ervan gelijk is aan die van je gedachten.

Inspiratieavonden

Iedere maand organiseer ik een inspiratie/reflectie-avond.Bij reflecteren onderzoek je je manier van handelen, maar ook hoe je reageert op bepaalde situaties en hoe dat voelt. Je gevoel, is een thema waarbij je uitgebreid stil moet staan in je manier van reflecteren. Het vergroot je zelfkennis, maakt je bewust van emoties die in bepaalde situaties bij jou een rol spelen en krijg je inzicht in hoe je daarnaar handelt.

spiricafe

Ik breng graag mensen bij elkaar die bezig zijn met bewust leven en zelfonderzoek, hierbij ontstaan interessante gesprekken tussen mensen. Een avond met inhoud!

 

 

 

Meer weten? Bel of mail hier