Elke dag iets nieuws leren!

18 mei 2015, Geplaatst door: Betsie Wagemakers, Categorie: Gevoel Uncategorized

hangmat
image-294

Elke dag leer ik weer iets nieuws!

Door met veel mensen in aanraking te komen,  krijg ik ook vaak een spiegel voor gehouden. Dat is mooi meegenomen, daar kan ik elke dag iets nieuws van leren.Deze week komt een leuke, maar uitgebluste vrouw (waarom toch altijd vrouwen?) bij me en vertelt dat ze het moeilijk vindt om tussen haar drukke baan, kinderen, huishouding, partner, dochter van een dementerende moeder nog tijd voor zichzelf te vinden. Na van het werk gekomen te zijn, als een automatische piloot de jas aan de kapstok slingert. In één streep de wasmachine leeghaalt om er vervolgens weer een nieuwe in te kunnen stoppen! Snel eten maken, want zoonlief moet op tijd naar de voetbal en anders komt het er tijdens de training weer net zo hard uit! Geeft ook zo’n rommel! Haar partner komt ze in een flits nog even tegen op de trap, ergens een snelle kus in haar nek voelt en vervolgens kijkt ze nog even in een raptempo haar ingekomen mails na! Later op de avond valt ze bekaf in de bank en ziet al weer op tegen de dag van morgen! Waar gaat het mis? Vraagt ze zich af?

Gelukkig is er elke dag weer een nieuwe dag

waarin we iets nieuws kunnen leren wat ons daarvoor nog niet gelukt is. We gaan kijken hoe ze voor zichzelf een betere balans ( het heet natuurlijk niet voor niets Bet-Chi-Balance) kan vinden in alle drukke bezigheden. En waar de tijd voor haarzelf is gebleven? Als we geen vrije tijd echt “inplannen” dan komt het er gewoon niet van. Net zo goed dat we allerlei andere activiteiten in onze agenda zetten, moeten we ook de tijd voor onszelf creëren . Maak met jezelf de afspraak dat je op dat moment nergens anders mee bezig hoeft te zijn. Die tijd is gepland voor je favoriete tijdschrift of boek. Of gewoon even niets doen, met een muziekje op de bank en een heerlijk bakje koffie.

Als ze is vertrokken, ga ik even mijn eigen agenda na! 

Zij heeft mij ook aan het denken gezet. En ik kom erachter dat ik afgelopen week ook de bovenstaande afspraak met mezelf ben vergeten! In mijn vorige baan nam ik ook wel eens een vrije dag of een weekje vakantie! Nu mag ik het mezelf gunnen en doe dat vanaf NU! De hangmat is al aangeschaft en zodra er een fijn plekje voor is gevonden, staat er voortaan regelmatig in mijn agenda: hangmat-tijd!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>