Gevoelens mogen er zijn!

10 feb 2015, Geplaatst door: Betsie Wagemakers, Categorie: Gevoel

bangboosblijbedroefd

Wat als…… alle gevoelens er zouden mogen zijn?

Als je al je gevoelens zou kunnen toestaan, zou je het jezelf een stuk gemakkelijker maken. Natuurlijk voel je je graag blij, positief, meelevend. Gun je een ander het allerbeste, wil je dankbaar zijn voor alles wat je hebt!

 Maar…..je voelt nu eenmaal wat je voelt!

Tja…er zijn ook van die momenten dat je misschien wel frustratie, verdriet, verveling, jaloezie of kwaadheid voelt. Is daar iets mis mee dan? Zeker niet en het is zelfs zo dat als je je tegen deze gevoelens verzet, ze steeds heftiger worden. Je zou het als kortsluiting in je lichaam kunnen voelen. En zoals je weet….. slaan daarna de stoppen meestal door. Je helpt jezelf wanneer je alle gevoelens zou kunnen accepteren.

Het bovenstaande wil overigens niet zeggen dat je vanaf nu maar moet gaan zwelgen in al je negatieve emoties en gedachten. Maar accepteer dat ze zich aandienen en kijk of je kan ontdekken waar een bepaald gevoel vandaan komt? Door je af te vragen: Welke gedachte ging vooraf aan dit onprettige gevoel? Wat heeft er voor gezorgd dat ik me nu zo voel? En welke betekenis heb ik er aan gegeven?

Bewust leven:

Alles is constant  in beweging en je bewust te zijn van al je emoties maakt dat je jezelf beter leert kennen. Tegen de golven die aan- en afrollen  op het strand, de wolken die voorbij drijven in de lucht zou je ook niet zeggen:  Hou daar eens onmiddellijk mee op! Hoe vreemd zou je dit vinden? Waarom dan wel jouw gevoelens niet willen voelen? Wat is het verschil?

Vertrouwen.

Vertrouw erop dat jouw gevoelens komen en gaan. En deze allemaal te kunnen voelen, maakt jou tot een compleet mens!

Hoe kun je weten wat licht is, als je het donker nooit hebt gekend”.