Je ‘mentale’ warboel opruimen!

24 jun 2015, Geplaatst door: Betsie Wagemakers, Categorie: Uncategorized

weg met de warboel
image-327

Je ‘mentale’ warboel opruimen!

Warboel in huis zorgt voor warboel in je hoofd. Dat geldt althans voor mij en zoals ik begrijp voor veel mensen. Ik weet nog dat ik ruim vier jaar geleden hier kwam wonen. Mijn klein Peugeotje was gevuld met de eerste levensbehoeften zoals dekbed, toilettas, wat kleren en een koffiezetapparaat. Ook nog net plaats voor een grote plant om de voormalige dokterspraktijk een beetje sfeer te geven.

Erg minimalistisch, maar wat een ruimte in mijn hoofd.

Hoe snel je klaar kan zijn als er niets op valt te ruimen, te verplaatsen, schoon te houden en orde in de chaos te brengen!Zoals elk jaar is er toch weer carnaval te vieren, komt de Kerstboom weer in huis, schaf je wat stoelen en een tafel aan. Ook zo ongezellig als je visite met het bestek onder hun arm en bord tussen hun tanden geklemd moeten eten. Dus ook ik krijg het voor elkaar om in elke kast weer spullen te verzamelen, stapeltjes te creëren op mijn werkplaats, prullaria te kopen waarvan ik dacht dat ik het nodig had. Tijdschriften te bewaren, voor het geval dat….en ga zo maar door!

Terwijl ik al plannen had om voor de zomervakantie eens mijn huis lekker te gaan schoonmaken, valt er een klant bij mij binnen.Waar ik haar mee kan helpen, vraag ik?Ze heeft een heerlijk groot huis, maar ook een groot gezin die allemaal hun eigen ‘warboel’ meebrengen. Het gevoel dat ze geen ruimte meer heeft in haar hoofd, in haar omgeving en merkt dat ze de energie niet meer heeft om ook maar ergens aan te beginnen.

Ik begrijp onmiddellijk haar probleem en wijs haar op  het boek “weg met de warboel”.

Dit boek was ik op gewezen door een kennisje van mij en ik kan het een ieder aanraden die wel eens last heeft van teveel spullen, overvolle kastjes, kamers en niet te vergeten ‘warboel in het hoofd’ ervaren.Elke dag las ik een paar hoofdstukken, nam me voor om me 2 weken de tijd te geven om van boven naar beneden de boel schoon te maken, spullen weg te doen die ik niet meer gebruikte. De kringloop blij te maken met dingen die nog te goed waren om weg te gooien. En ik werd steeds enthousiaster, lichter en blijer. Het gevoel dat je te allen tijde met goed fatsoen je kastje dicht kon doen  zonder dat daar van alles nog uitpuilde bij het sluiten! Het boek had ik voor € 2.50 aangeschaft en was zijn geld dubbel en dik waard.

Zoals ook wordt vermeld, er komt ruimte (letterlijk en figuurlijk) voor nieuwe, frisse plannen, je energie kan beter stromen en je huis kan weer ademen. Geloof het of je wilt of niet, binnen 3 dagen had ik een leuke meevaller op de deurmat. Na 5 dagen als een tornado door het huis te zijn gegaan werd ik gebeld door Groenhuysen of ik 2 groepen voor Qi Gong over wilde nemen, kom ik afgelopen weekend de juiste mensen tegen op een feestje die mij weer aan zetten tot gerichte actie!

Ontdek ook de kracht van opruimen en laat een frisse wind door je hoofd en huis waaien!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>