Volg je gevoel!

26 feb 2015, Geplaatst door: Betsie Wagemakers, Categorie: GevoelHart met gevoel
image-201
Volg jij je gevoel?

Vaak zijn we zo druk met van alles en nog wat, vliegen en rennen we wat af!Moeten we heel veel van onszelf en van een ander. En merken de kleine signalen van ons lichaam niet op.Als we ons niet bewust zijn van wat er niet helemaal lekker loopt in ons leven, kunnen we er ook niets aan veranderen.

Stel jezelf de vraag: Wat speelt er zich op dit moment af in mijn lichaam?

Wanneer we even de tijd zouden nemen en ‘naar binnen gaan’ zouden we meer voelen.Komen we steeds beter in contact met onszelf. En zouden ons afvragen: Volg ik mijn gevoel? Waarbij we beter zouden weten welke keuzes we zouden moeten maken. Keuzes die beter voor ons zouden voelen, waar we blijer van zouden zijn.Leef je je leven of heb je het gevoel dat je geleefd wordt door het leven?

‘Keer hier om ’roept ons eigen navigatiesysteem…

maar ons hoofd en hart zijn in conflict en we denken dat het verstand het wel bij het rechte eind zal hebben!We schenken soms geen aandacht ons ons gevoel, dat heel duidelijke taal spreekt. Het lichaam geeft allerlei waarschuwingen af, dat zou een teken moeten zijn. Een teken om een andere kant op te gaan en met de stroom mee te roeien i.p.v. er tegenop te peddelen.Wanneer we niet luisteren naar ons lichaam, zal het lichaam er zelf voor zorgen dat we in de ruststand komen. Beter lijkt het me om het niet zover te laten komen en eerder tot stilstand te komen.

Maak een keuze die goed voelt voor JOU.

Natuurlijk zijn we geleerd om te zorgen voor onze medemens. Dat is ook heel belangrijk, bijdragen aan onze maatschappij. Onszelf daarbij uit het oog verliezen is geen optie. Anders dan ons misschien is geleerd, ben ik nu in de veronderstelling dat je jezelf op de eerste plaats moet zetten.Niet alleen ben je er zelf bij gebaat, maar ook je omgeving. Pas wanneer een emmer vol is, kan hij overlopen. Zo is het ook met de mens: Wanneer je overloopt van zelfliefde, kan deze liefde overstromen naar je medemens. Volg jij je gevoel?

Wat je doet voor jezelf, doe je ook voor de ander!

 

l

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>